...

...

Pazartesi, Haziran 01, 2020

Konforlu bir ev dekorasyonu nasıl olmalıdır?





Evlerimizi şekillendirirken, değiştirirken ve yuva sıcaklığını sağlamaya çalışırken birçok amaç gözetiyoruz. Karakterimizi kısmen de olsa yansıtmalarını, ev içindeki aktivitelerimizi ve yaşantımızı kolaylaştırmalarını, bir kısım beklentilerimizi karşılamasını istiyoruz. Çünkü yoğun, tempolu ve hatta daha çok vakit geçirdiğimiz bu dönemde evimizde, her şeyden önce, fiziksel ve ruhsal rahatlığı bulmak önceliklerimiz arasında yer alıyor.




İyi tasarlanmış, kusursuz görünümde birçok ev görüyoruz tasarım stüdyolarının projelerinde, dergilerde, bloglarda ancak misafirperver veya davetkar olmaktan çok uzak olan ve enerjileri içimizin bir türlü ısınmasına izin vermeyen. Bazı evler görürüz, daha mütevazı ve ilk bakışta daha az etkileyici detaylara sahip olmalarına rağmen bizi huzur dolu sıcaklığı ile hemen sarıp sarmalar. İşte stil, özgünlük ve yaratıcılık bir evde ilham verici nitelikler olsa da esas olan bazen sadece keyif almaya yönelik oluşturulan samimiyet duygusunun evi kuşatıp sarmasıdır.













Fotoğraflar : coolstays

Ne yazık ki sıcak, samimi ve konforlu bir ev yaratmanın özel bir formülü olduğunu söyleyemeyiz.

Bazı seçimler evin rahatlatıcı hissini arttırabilir, bazıları donuklaştırabilir veya arzu etmediğimiz bir kalıba sokabilir. Bunun için en iyisi sezgilerimize kulak vermeli ve ruhumuzu ferahlatan dokunuşları yakalamaya çalışmalıyız. Elde etmek istediklerimiz için doğal bir vizyona ve cesarete sahip olmalıyız.
Belli kalıplara sıkıştırılmış bakış açılarını bir kenara bırakıp, nasıl hissetmek istediğimizin yol gösterici gücünü takip edersek, insanın temel beğenilerini okşayan, sıcak ve konuksever hissettiren alanlar oluşturma ihtimalimizi güçlendiririz.

Konunun özeti şu ki; içinde yaşamaktan en çok keyif alacağımız ev, ev gibi görünen ev değil evimiz gibi hissettiren evdir. :)







16 yorum:

  1. Kaleminize sağlık. Kısa ve net olarak özetlemişsiniz. Herkesin konfor anlayışı farklı olmakla birlikte bunun formülü olduğunu bende sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İşlevsellik ve konfor bir arada olmadığı takdirde sadece tasarım odaklı alanlar yaratmanın insanın kendini evinde gibi hissedemeyecğini vurgulamak istemiştim. Beğenmenize sevindim :)

      Sil
  2. İşte benim huzur bulacağım bir ev ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu manzara karşısında huzur bulmamak mümkün mü:)

      Sil
  3. Hayal kurduran bir ev. Anlattıklarınızla çok örtüşüyor. Çok beğendim

    YanıtlaSil
  4. Fotoğraflardaki ev çok güzel ama.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçindeki eşyalardan çok ev çok sıcakkanlı geldi bana. Bu yazı için uygun olduğunu düşündüm. Beğenmenize sevindim.

      Sil
  5. Ev mobilya dükkanı gibi olursa fena:) Evimde temel mobilyalar hiç değişmedi 20 yıldır... Sadece küçük dokunuşlarla, kırlentleri değiştirerek, koltuklara örtü diktirerek, mumlarla, çiçeklerle yaşayan bir ev oldu... Bir de kedilerim tabi:) Sevgiler! @bcbuge

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi hikayesini anlatan, içinde yaşayan insanlardan izler taşıyan evlerden hep etkilenmişimdir. Ne güzel kendinize göre bir düzen oluşturmuşsunuz. Sağlıkla, mutlulukla yaşayın o güzel yuvanızda :) Sevgiler

      Sil
  6. Size burada yeniden kavuşmak mutlu etti beni. Hoşgeldiniz. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum :) yine gelin olur mu? Sevgiler

      Sil
  7. Merhaba, hep izlerdim pembe yastığı. gittiniz ama ben burdaydım. Çooook uzun ara verdiniz ama ben hep ara ara girip eski postlara, o en sevdiğim ege- akdeniz evlerine bakım. Sürekli akan, tükenen hayat içinde bir tenefüse ihtiyaç duyduğumda hep tıkladığım üç beş bloğun başında geliyor burası. Ben bu blogla hep, bir gün mutlaka" umudumu besleyip durdum daha önce paylaştığınız tüm güzelliklerle. Umuda ihtiyacım olduğunda, "işte bu güzellikler de var, devam etmek için bunca çirkinliğe karşın az da olsa güzellik ve iyilik üreten, güzellik ve iyilik paylaşan "iyi ki var" insanları var bir yerlerde" dedim. "İyi ki var" insanları oldukça güzellik hep kazanacak.
    Öncelikle blogu kapatmadığınız için çok teşekkür ederim. Ve bir süredir uğramadığım bu güzel blogda, bir haziran günü bana yaşattığınız serendipity için de sonsuz teşekkürler. Sakın kapatmayın olur mu bu bloğu. Sürekli yazamasanız da arada bir merhaba deyip tam da bu ev gibi bir güzelliği paylaşıp hiç tanımadığınız bir insana ilaç olduğunuzu bilin. Tüm kalbimle size sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh, mesajınız beni o kadar duygulandırdı ki anlatamam. Çok çok teşekkür ediyorum. Kapatmayı hiç düşünmedim merak etmeyin. Sadece siz ve ben olsam da yine kapatmayacağım :)) Siz burada oldukça devam...
      Çok sevgiler

      Sil
    2. Huzur bulunacak bir ev olmuş

      Sil
  8. evin manzarası yeter, gerisin boşverin

    YanıtlaSil

Pembe Yastık keyfine katıldığınız için teşekkür ederim...