...

...

Salı, Haziran 08, 2010

Yağmurda Evde Oturmak mı, O da Ne?!

-->


--> İzmir bugünlerde uyandığımda beni bulutlu ve yağmurlu karşılıyor. Aslında güneşli, berrak bir güne uyanmayı daha çok severim. Enerjiyle ve coşkuyla dolduğumu hissederim. Ama bu aralar havanın yağmurlu ve serin olması işime geliyor. Geceleri daha rahat uyuyabiliyorum :)
Havanın kapalı olmasına aldırmadan ve eşimin tatilini de fırsat bilerek Cumartesi günü İzmir’den kaçtık. Hem mesafe olarak yakın hem de sevdiklerimizin yaşadığı Soma'ya gitmek üzere yola düştük.
Yolculuğumuz boyunca sağıma ve soluma baktığımda mis gibi üzüm bağlarını,  tarlaları, zeytinlikleri, ormanları ve dağları gördüm. Bizim gibi binalar arasında yaşayan insanlara göre muhteşem sayılabilecek yeşillikler içinde kısa bir yolculuk yaptık. Ne kadar mutlu olduğumu anlatamam. İçimde meleğim, yanımda sevdiğim insan olunca nereye gidersem gideyim her şeyi sevebileceğimi anladım. Keyifli yolculuğun sonrasında Somaya vardık.  Seni sevenlerin yola dizilip beklediğini görmek ne büyük keyif! Hasret gideren sohbetler, gülüşmeler eşliğinde yenilen yemekler, hatırlanan bitmez anılar derken zamanın nasıl geçtiğini anlayamadan akşam oldu.
Akşam saatlerinde, kısa bir süreliğine de olsa, ailenin en miniği (şimdilik) sarı kelebeğimizin anaokulu arkadaşlarıyla düzenlediği mezuniyet gösterisine katıldık. Kendi oğlumuzun da bir gün orada, o sahnede olacağını hayal ederek, yüzümüzde tebessümle minikleri izledik. Sarı kelebeğimizi izlerken gözlerim kimi zaman yaşlarla doldu kimi zaman gururla gülümsedi.

Maalesef törenden erken ayrıldık. Tekrar evimizin yolunu tutma vakti gelmişti. Yine aynı güzelliklerle ve bizi mest eden manzaralara dalıp giderek yağmurlu İzmir’e geri döndük. Toprak kokusunu duyarak, yağmurda ıslanarak acelesiz adımlarla el ele evimize doğru yürüdük. Kısa süren ama etkisi büyük çok güzel bir hafta sonuydu.
Beni dinlendiren, huzur veren ve hayatımı güzelleştiren eşimin ve doğmayı bekleyen oğlumuzun varlığına bir kere daha şükrettim. Hayat sevdiklerinle birlikte anlamlı ve yaşanılabilir hale geliyor.





1 yorum:

  1. allahım mutluluğunuzu bebişinizle birlikte daim etsin inşallah.öptüm

    YanıtlaSil

Pembe Yastık keyfine katıldığınız için teşekkür ederim...