...

...

Cumartesi, Haziran 11, 2016

İlham veren yazlık ev..









Özellikle yaz tatilini otelde değil de ev sıcaklığında geçirmeyi sevenlerdenim.

Doğayla çok yakın iletişim kurabilmek adına kendimize kaçış rotası istiyoruz son bir kaç yıldır. Sürekli bu isteğimden bahsettiğim için size fenalık getirmiş olabilirim. Ne kadar fazla dile getirirsen hedefine o kadar çok yaklaşıldığına inananlardanım.. o yüzden daha çok duyabilirsiniz benden bu isteğimi :)

Bu rotaların başında Foça geliyor..

Foça'nın sakinliğini, doğallığını çok seviyorum. Ege'nin diğer tatil sahillerine göre daha tenha çünkü. Her fırsatta soluğu Foça'da alıyor ve yenilenmiş olarak şehre geri dönüyoruz. Büyük şehirdeki kalabalık ve hızlı tempodan sonra burada ki huzur kendime gelmemi sağlıyor. Sonra içimden iyi ki Ege'deyiz diyorum...







Şimdi konumuza gelecek olursak; yazlık evlerde özellikle mobilya ve aksesuarları daha yalın tutup ferahlık hissi arayanlardanım. Bence dekorasyonda yapılan en büyük hatalardan biri, insanların ihtiyacından çok ve düşünmeden fazla nesne/ obje kullanması, sahip olunan dokuya uyumsuz ve dengesiz dekorasyon ögelerinin seçimi diye düşünüyorum.

Şimdi şu eve bakacak olursak; yazlık ev anlayışından uzaklaşmadan, mekanın bütünlüğü bozulmadan projelendirilmiş, sakin ve huzurlu renklerin kullanıldığı bir yaşam alanı yaratılmış, belli bir tarzın esiri olmadan az ve öz eşya ile dekore edilmiş.

Ben çok beğendim. Benim gibi umarım size de ilham kaynağı olur..






















Cuma, Haziran 10, 2016

Ev turu : Yeşiller içinde bir ev!





Renk konusunda cimri olsam da, evime renk katmayı isteseydim eğer bu renklerin başında "yeşil" gelirdi. Doğaya hasret yaşadığımız gerçeğiyle böyle cevap veriyor olabilirim. Evde saksıda yetiştirdiğim küçük yeşil bitkileri görmek bile kendimi iyi hissettiriyor o nedenle.

Çoşkuyla donanmış yeşiller, beyaz ve ahşap ile çevrelenmiş sadelik ile göz dolduran harika bir evle karşı karşıyayız sayın seyirciler. 

Keyfile incelemeniz dileğiyle..



















Çarşamba, Haziran 01, 2016

Doğal ve sade seçimler...








Kişisel tercihlerim her zaman doğallık ve sadelikten yana olmuştur. Bu nedenle ev testillerinden mutfak ürünlerine kadar sağlıklı ve çevre için zararlı olabilecek maddelerden uzak durmaya çalışıyorum. 

Özellikle son yıllarda bambu, pamuk, keten, ahşap gibi seçenekleri evimde görmeyi daha çok seviyorum. Hayatı sadeleştirdikçe daha mutlu ve huzurlu olduğumu hissediyorum. 

Geçen gün evde sahip olduğum ve aslında kullanmadığım bir çok eşyayı azalttığımda aslında evin toksinlerden arındığını ve sonuç olarak ruhumun sadeleştiğini söyleyebilirim. 

Hazır bu moddayken bana iyi gelen görseller umarım size de ilham verir.