...

...

Çarşamba, Mayıs 13, 2015

Fotoğraf Çekme Üzerine / İlham Veren Salonlar




Fotoğraf çekmeye ilgim alakam vardı ama hangi ara geliştireceksin aman boşver!! hiç bulaşma!! diye kendime telkin verdiğim çok olmuştur. Henüz çok yeniyim ama bu konunun tam bir meditasyon olduğunu bilsem çok daha önceden başlardım çekmeye, orası kesin. Bir süredir en sevdiğim aktivite sokak, kapı, pencere fotoğrafları çekmek... Evde de geliştirmek için evin orasını burasını çekip, ışığın nerede ve ne zaman daha iyi olduğunu, makinenin bunlara tepkisinin ne olduğunu anlamak için kendimce deneme çekimleri yapıyorum. 

Bu konuyla ilgili instagram hesabımdan güzel sözler duydukça daha da motive oluyorum

(Yorumlarını benden esirgemeyen arkadaşlarıma ve takipçilerime teşekkür ederim)

Şu ana kadar fotoğrafçılıkla ilgili öğrendiğim kilit bilgi "doğru gün ışığı saatini yakala, kaçırdıysan çekmeye uğraşma" olacaktır. Hüsranla biten onca fotoğraftan sonra bu sonuca ulaşmam zor olmadı tabi:))

Neyse işte, adım adım kaplumbağa hızında öğrenmeye çalışıyorum bir şeyler..Keşke daha çok vaktim olsa da fotoğrafçılık gezilerine katılsam. Kim bilir ne zevklidir!

O kadar konuşmanın üzerine güzel resimler eklemeden olmaz. Blogun konusu dekorasyon olunca ilham veren salon resimleri ekledim bende:) 

Mutlu haftalar diyeceğim ama hafta neredeyse bitti sayılır.. o zaman yaklaşan hafta sonunuz dilediğiniz gibi geçsin!










image : //el mueble


5 yorum:

  1. Güzel fotoğraflara bakmayı çok seviyorum. Özellikle seçtiğiniz resimlere bayılıyorum. Keşke kendi çektiğiniz resimleride görebilsek :))

    YanıtlaSil
  2. Canım senin yine ne güzel o ışığı yakalayacak fırsatın var evde.Ben tek hafta sonu yakalıyorum desem de o da yalan bu defa de evde durmuyoruz.Halbuki ne hayallerim vardı fotoğraf makinesini alırken.Evet senin kareler çok güzel gerçekten.Seçtiklerin kadar çektiklerine de mest oluyorum.

    YanıtlaSil
  3. Fotoğraf makinesi candır. sevdiğim görüntüleri sonsuza kadar benimle kılar.hem hafızama, hem kalbime, hemde kadrajıma hapsederim onları.buyurun sizde benim bloguma misafir olun www.defneninrenklibahcesi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. bu salonlar bana da ilham verdi:) makinemi kapıp çekesim geldi:)

    YanıtlaSil
  5. Bunlar çok güzel tasarımlar eksiksiz gibiler teşekkürler bizimle paylaştığınız için

    YanıtlaSil

Pembe Yastık keyfine katıldığınız için teşekkür ederim...