...

...

Çarşamba, Eylül 17, 2014









Merhaba

Araya uzun bir tatil süreci girince, bloga geri dönmesi zor oluyormuş. Dağ havasından sonra sıcaklardan çok etkilendik sanırım. Tekrar kaçmak istedim ama diğer taraftan evimi de çok özlemiştim. Ve şimdi sonbahar geldiğine göre eski yıllardaki tempoma dönebilirim.

Yaklaşık 4 yıldan fazla blog tutuyorum. İlk zamanlar zevk aldığım için başladığım dekorasyon blogu maceram, zamanla tutkuya dönüştü. Araştırdıkça zevkim gelişti, ufkum açıldı. Zaman içinde yeni markalar keşfedip, algım açıldıkça artık gördüğüm ürünün hangi markaya ait olduğunu tanır oldum. O derece manyak oldum yani :))

Türkiye yavaş yavaş çok farklı markalarla tanışma fırsatı buldu. Beğendiğimiz bazı ürünlere ulaşmaya başladık. Kimine ise hala uzaktan bakıp iç geçirsek de Türkiyedeki bu gelişme beni fazlasıyla heyecanlandırıyor.

Ülkemizin kendi yarattığı markalarda ise üreten bir grup olduğu gibi benzer ürün satan markaların ürünlerini taklit eden, neredeyse aynısını yapanlar var. Bu duruma şaşıp kalıyorum doğrusu.
Bizde yetenekli tasarımcı mı yok yada beğenilen ürünleri kopyala yapıştır yaparak kolaya mı kaçmaktır bunun adı bilemiyorum.

Markalardan sonra sıra bize geldi sanırım. Herkesin evi birbirine benzemeye başladı. Özellikle instagramda ki o nerden??? bu nerden? gibi sorularla karşılaşmamanız mümkün değil. Elbette ki birbirimizde beğendiğimiz eşyalar olacaktır. Gidip aynısını alma isteği duyabiliriz ama düşünün ki ben artık terek görmekten, pembeli cup cake mutfak dekorasyonundan, yarışırcasına bak benim green gatelerim, seninkinden daha fazla dercesine gösterenlerden, çok afedersiniz sıkıldım... abarttık bence. Artık nerdeyse alma isteğim kalmadı bu sebepten.

Birileni eleştirmek amaçlı yada bu şekilde yapanları kırmak için yazmıyorum bunları. Bunun adına sadece farklı olmaya teşvik etmek diyelim...

Neyse...

Hadi biraz ahşap eşyalarla döşenmiş evlere göz atalım, ufkumuz gelişsin, bol bol ilham alalım :))





















images # birchlane #








15 yorum:

  1. Hoşgeldin ,nihayet döndün Sebicim.Çok özledim kendi adıma ama eminim herkes benimle aynı fikirdedir.Çok olmuştu paylaştığın fotoğraflarda kaybolmayalı.Yine harika görseller ile dönmüşsün.Nasıl olsa senin mevsimin geldi artık buralarda daha fazla görürüz seni ne güzel.Şimdi bana müsade.Fotoğrafları incelememiştim dönüp bir daha bakayım ben.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk Baharcan :) yine harika sözlerinle mest ettin beni...çok teşekkür ederim.

      Sil
  2. Hoşgeldin Sebiciğim. Yalnız uzun tatil ve sıcaklar değil bizi bloglardan uzaklaştıran . Bende de o eski heves kalmadı zaten baksana burada en eskiler olarak bir avuç kişi kaldık. Bazen bi heves yazıyorum fotoğraf çekiyorum sonra arkası gelmiyor. Pek çok kişinin evinin birbirine benzemesi evvel ezel Türk insanının fıtratında vardır. Farklı şeyler arasan da piyasada bulamazsın ki . Neyse sen döndün ya ekibi toparlar okeye döneriz artık 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Heves perimiz bizi terk mi etti ne?? yeni blog tutmaya başlayanlara bakıyorum, her gün yeni post girmeler, hevesli hevesli anlatmalar wallahi onları görünce bizim içimiz geçmiş gibi hissediyorum. Ama bu durumu da kabullenmek istemiyorum. O nedenle ağır aksak devam edelim biz, kaytarmak yok ona göre :))

      Sil
  3. Cok haklisin instagramda hep pembe ve cupcake fotografli tabak canak ne varsa. Ha bide hep ikea ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin tabiki de kendi zevki, ona lafım yok...sıkıntı bence taklit etmekte :))

      Sil
  4. Söylediklerine tamamen katılıyorum, hislerime tercüman olmuşsun. Evlerde ruh yok, hazır ürünü alıp dekorasyon yaptım en şık ev benim ev diyor insanlar. . Neyse fotoğraflar harika, sıcacık yuvalar gözüm gönlüm açıldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğitim sistemimiz de bir yanlışlık var, temelimiz sağlam değil :) Hoop!!! hazır piş, ağzıma düş...nasıl anlatabildim mi :))

      Sil
  5. Zevk işte ne demeli. Resimle çok güzelmiş. Sizin eviniz var mıydı blogunuzda

    YanıtlaSil
  6. Biz seninle nasıl aynı şehirde yaşamıyoruz diye hayıflanıyorum, aklımız bir fikrimiz bir, bakış açımız bir, anladın sen ;) öperim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlamaz mıyım, hemde feci anladım :)
      Ahh keşke Ahum, nasıl güzel olurdu...
      Aynı şehirde değiliz, yüz yüze de hiç tanışmadık ama kalben seviyorum ben seni, kırk yıldır tanışıyormuşcasına hemde...
      {ne uzun kelime oldu yaw }

      Sil
  7. Merhaba , hoşgeldin !! Katılıyorum bende ne moda oluyorsa insanlar ondan alıyor , tabi modayı tekip etmek güzelde abartmamak lazım :) tek tip olup çıkıyoruz ...
    Paylaştıkların çok güzelmiş.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. bir ara yazayım dedim sonra işe girdim arada kaynadı, sen tercümanım olmuşsun:) Bu konuda sanırım 2 den fazla post arka arkaya aralıksız yazabilirim. Bugünde biraz bahsettim, ucundan kopya vermeye çalıştım bu nerdencilere! ama umarım anlaşılmıştır.
    Green gate in gözünü çıkardığımız gibi, şimdi sıra korkarım, yıllardır, tek tek yurtdışına gidişlerde getirebildiğimiz H&M de. Çok sevdiğim bir iki ürünü alırken epey düşündüm. Zira bende birilerinde bir şeyi abartılı gördüğümde, soğuyorum o üründen. Bu nedenle bir tek green gate im yok işte.
    English home keza, ikea desen yanına uğrayamaz oldum.
    Kısacası bu instagramda sevimsizleşmeye başladı ya, yakındır benim kaçışlar:)

    YanıtlaSil
  9. Hosdondun Sebicim, ne guzel fotolar yuklemissin hepsine bayildim.. Ayrica yazdiklarina katiliyorum malesef kopyacilik ruhumuzda var canim :(

    YanıtlaSil

Pembe Yastık keyfine katıldığınız için teşekkür ederim...