...

...

Cuma, Şubat 21, 2014

Bir - İki, Ses Kontrol...





Salı günü bizimkiler geldi. 
Ekibe ablam ve yeğenim de katılınca muhabbetimiz ballı kaymak tadında oldu. Yaz tatilleri, ara sıra gidilen baba ocağı ziyaretleri dışında hep hasretim onlara. 
Annemle her gün rutin telefon konuşmalarımız vardır. Sanki bayağıdır konuşmuyor muşuz gibi her gün uzun uzun laflarız, konu bitmez bizde :) 

Yeğenim Deniz henüz 1.5 yaşında. Bizimki onun yanında büyümüş abiş edasında geziyor, ama ne abilik sormayın... Miniği yalnız yakaladığı her köşede sıkıştırma peşinde. Bazı halleri o kadar komik ve dokunaklı ki ailecek onları izlerken pek keyifleniyoruz. Küçük olan  "ebi diyor, öbürü birtanem" diye sarılıyor. 2 dk sonra birbirlerine giriyorlar. 

Bizdeki ses olayından en çok komşular rahatsızdır herhalde. Şikayet gelecek kaygısıyla çalan her kapı ziline korkuyla bakıyorum. Bu sebepten fırsatını bulduğumuz her an sokaklara attık kendimizi.

İzmir bu hafta Mayıs ayını yaşadı. Zıpırları gezdirmek için harika bir hafta geçirdik bizde. Malum oğlan çocuklarının enerjileri bitmek bilmiyor. Annemde bu kadar fındık fıstık yerlerse olacağı budur diyor :)

Her gün ev ahalisi  7'de ayakta. Ailecek uykuya hasretiz. Bundan şikayetçi değiliz, yeter ki birlikte olalım bize yeter. Yorgun düşen beden uyku istiyorum diye isyan etse de, biz kızlar gece 1.5'dan önce yatmıyoruz. Bildiğiniz kaynatıyoruz :)) 

Bakalım bizim enerji nereye kadar dayanacak, hep birlikte yaşayıp göreceğiz.


Hafta sonunuz cıvıl cıvıl geçsin, ailecek kocaman sofralar kurulsun, gülünsün, eğlenilsin efendim...









 






21 yorum:

  1. içim ısındı muhabbettinize,
    sevgiler
    iyi haftasonu

    YanıtlaSil
  2. benimde annemle her gün rutin telefon konuşmalarım var sebi:)) annecim sağolsun, yedi mahallenin lafını yapar, bakkal saadetten başlar, laz fatma, peynirci neziya, göçmen emine...anlatır anlatır... en son eee...siz nasılsınız bakalım der:)
    tam iyiyiz diyeceğim, şu televizyonuda açıyorum sonuna kadar, dur kısıp geleyim der, gider, söylenerek kısmaya çalışır - ben duyuyorum bu arada söylediklerini:)-
    şimdi sen anlatınca, bizde de böyle toplaşınca, hikaye bitmez, sohbet bitmez, sofralar hiç kalkmaz.
    Ama çok sık yapamıyoruz,
    hele bu aralar, ev de mütayitte:)
    Neyse, özendim size.
    Keyfinizi sürün.
    Mutlu haftasonları...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin muhabbet de iyiymiş :)) Bizde çok sık bir araya gelemiyoruz, işte senede birkaç defa :(

      Sil
  3. Keyfiniz bol olsun Sebicim.Çok iyi bilirim o durumları.Biz sekiz kız kardeşiz.Toplaşınca sen düşün gerisini.Gerçi tam kadro annemde toplanıyoruz ancak.Ama en az dördümüz bir araya gelebiliyoruz sık sık.Sanki kırk yıldan konuşmamışız gibi o kadar konu nerden çıkıyor bilmiyorum.Gece yarılarına kadar konuş uykusuz kal, gündüz aklına ne gelirse yap ye sanki hiç yemiyoruz gibi:) Çocuklar desen bir alem.Bir sarmaç dolaş bir kavga dalaş.Ama çok güzel kalabalık harika tek sorun apartmanda yaşamak bence.Annemdeyken kudur dur ev müstakil bahçeli herkes istediği yerde koşturuyor ama buralarda tek daireye sıkış dur.Hem eğlenip hem de milleti rahatsız etmemek için çabalıyor insan.Sağlık olsun birliktelik olsun her hali güzel.Bak şimdi özledim ablalarımı.Sevgiler Sebicim.Mutlu haftasonları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Bahar'cım. Offf sizde ne muhabbetler dönüyordur. Pazar günü bile milletin tepesinde ses yaptılar, komşularda kulaklarımızı çınlatmışlardır :))
      Ablalar can'dır...tez vakit biraraya gelirsiniz umarım.

      Sil
  4. Yastık selam,
    Ah ne güzel ya..benimkiler de İzmir'de, bir ben bur'da gurbetteyim..İzmir'e geldiğimde vakit yetmiyor, geç saatlere kadar sürekli bir kaynatma hali:))
    Muhabbetiniz daim olsun.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Ayşe. Gurbeti yaşayan bilir :))
      Antalya'ya sevgiler...

      Sil
  5. Gorsellerin guzelligi yazdiklarinin yaninda hic kaldi Sebicim ^_* Keyfiniz bol olsun, her gununuz boyle mutluluk icinde gecsin,, Sevgi ve nese dolu haftasonu diliyorum <3

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, ne mutlu bir kız kardeş sahibi olmak. :)
    Ben de annemle konuşunca muhabbet bitmez. Yazı çok güzel. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Ablam ve kardeşim olduğu için çok şanslıyım.
      Anneciğinle daha nice muhabbetlerin olur inşallah.

      Sil
  7. Muhabbetiniz tatlı,eviniz bereketli,gönlünüz şen olsun Sebiciğim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyy severim ben seni. Cumartesi günü Alaçatı'ya giderken Güzelbahçeye de uğradık. Seni andım, bizimkilere seni anlattım.
      Tatlı sözlerin için teşekkür ederim.

      Sil
  8. yazınız bana ailemi hatırlattı. yaz günleri kuzenlerimizle toplanmalarımızı, gece geç vakitlerde, ahali uykudayken sessizce kıkırdaşmalarımızı, kısır partilerimizi, korku filmi izleme seanslarımızı... hepsini çok özledim. size de ailenizle neşeli günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı biz :)) sadece korku filmi izleyemiyorum, o kısmı tutmadı.
      Tez vakit dediklerinizin hepsini yaparsınız umarım. Teşekkürler güzel yorumun için :)

      Sil
  9. O ailece yapılan sohbetleri o kadar özledimki seni iyi bilen tanıyan kendi kanından insanların verdiği sıcaklık bambaşka oluyor muhabbetiniz bir ömür boyu sürsün dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kim özlemiyor ki...dileğin için teşekkürler. Aynısından bende senin için diliyorum.

      Sil
  10. Muhabbetiniz bol, kahkahalarınız daim olsun.

    YanıtlaSil
  11. Blogunuz çok güzel. Daha çok paylaşımla bizi daha sık sevindirin lütfen! Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Harika görüntüler çok hoşuma gitti

    YanıtlaSil

Pembe Yastık keyfine katıldığınız için teşekkür ederim...