...

...

Salı, Ocak 21, 2014

Bahçe Katı







Herkesin ilerde yaşamak istediği ev ya da şehirle ilgili az çok hayalleri vardır. Benim de deniz kenarında, bahçeli bir evde yaşama gibi bir hayalim var. Kaan Batu okula gittiği sürece şehirde ve apartman tepelerinde yaşayacağımıza göre, bu hayalin olma ihtimali emeklilik yıllarına denk gelir sanırım. 

Bahçeli ev olmayacaksa, bahçe katında oturmak istemişimdir hep. Şöyle yere kadar kocaman pencereleri olsun, güneş evin içine süzülsün, mümkünse mutfağı bahçeye açılsın... 

Bahçe katında oturmanın elbetteki dezavantajları var. Mesela; oturduğunuz mahalle güvenli olmalı, eski bina olmamalı (çünkü rutubet gibi problemlerle uğraşma ihtimaliniz yüksek olur), içeri börtü böcek dolması engellenmeli vs.

Şimdilik aklıma gelmeyen kim bilir daha ne zorlukları vardır. 
İlerde böyle bir karar alır mıyım bilmem ama bu bahçe katı size ve benim gibi bahçe katı düşünenlere ilham versin.




Bu ev'in özellikle tuğla duvarlarına bayıldım. Ama benim tercihim beyazdan yana olurdu. Bir diğer değiştireceğim şey ise, yaşam alanı ile mutfak bölümünün arasındaki alanı genişletip, paravan şeklinde açılan, çift kanatlı panjur kapı yaptırmak olurdu. Nedense açık mutfak fikrine pek sıcak bakmıyorum ben. İstediğin zaman açık, dilersen kapalı kullan. 

Her neyse, bu evi yine de çok sevdim. Resimleri büyük boyutta ekledim ki detaylarını yakından görelim.

Sizin hayallerinizde neler var bakalım? 


















Images # Mi Casa #




12 yorum:

  1. Ben bahçe katı konusunda çok kararsızım..
    Yani şu an oturduğum evi almadan önce bir bahçe katı deneyimim olmuştu, tam bir felaketti..yalnız evin çok fazla ışık almaması da beni rahatsız etmiş olabilir..
    Ama asıl felaket, ev sahibimin bir türlü evini ilaçlatmaya -bizim üstümüzde oturuyorlardı-yanaşmaması ve sıcak bir Antalya gününün akşamında eve döndüğümüzde evi hamamböceklerinin sarmış olmasıydı:((
    Tabii 3 gün içerisinde oradan taşındığımı söylememe gerek yok herhalde:))ne maceraydı ama…
    Bir de şöyle birşey var: ben dubleks ya da çok katlı evleri sevmiyorum…küçük bir kasabada -Balıklıova, Çeşme, Seferihisar,Bodrum gibi bir yer olabilir- tek katlı bir seçenek bulursam nefis olur tabii..
    Ama kalbim en çok Bodrum'da, çivit mavili/beyaz bir ortamda, bembeyaz bir zemine yerleşmiş rengarenk eşya ve tekstillerle dolu, kapısında sardunyaların ekili olduğu bir ev için atıyor..kısmet:)

    YanıtlaSil
  2. So beautiful and cosy and the light on the photos is beautiful!

    Hugs, Marikki

    YanıtlaSil
  3. Ah Sebi tam hayallerimi anlattın yine.Bahçeli beyaz bir ev, önünde veranda ,verandada fenerler ,ağaçlarda ışıklar ,çimler yemyeşil,bahçesinde tulumba (bu kısım çocukluğuma özlemdendir ) daha ne olsun.Dışı böyle olsun içini ben hallederim.Baktım olmadı koş Sebi bir el at şurasını nasıl yapsam derim.Olmaz mı çok mu uzak bir hayal.Ne diyelim güzel dilekleri evrene gönderelim ve hayal kurmaya devam edelim.

    YanıtlaSil
  4. Allah izin verirse benim ama daha alisamadigim bahceli bir evim oldu bu yaz! Ama ben orda nasil oturacagim ilerde diye kara kara düsünmekteyim,korkarim ben,annemler oturacaklar simdilik,ama isin komik tarafi annemde korkar,ama seviyorum,sanririm sadece hayalde kalsa iyiymis! Allh herkesin gönlüne göre versin ama böcek olayi benide bitirirdi herhalde!

    YanıtlaSil
  5. Sebicim" bende bende" demek istiyorum sana kollarımı açarak:)
    Hayalden öte, artık nasıl bir tutku benimki anlatamam sana. Ayağım toprağa,çime basmalı benim. İstanbul da, şehir içinde istemiyorum bahçeli evi. Şehir dışında olabilir ya da başka bir şehirde.
    İzmir mesela, balıkesir mesela, muğla mesela, deniz olmalı, denizi koklamalıyım.
    Yere kadar camlar, pervazları ahşaptan.
    renk renk sardunyalar, ortancalar, lavantalar çitlerden taşmış ve her türden ağaç istiyorum. Zeytinim olacak mutlaka, çam, iğde, manolya, amber, incir olacak bir de.
    Çok mu istedim:)
    İnşallah, Allah sağlık ve uzun ömür versin, hepsi olur be sebi.
    Ne güzel bak hayallere daldırdın yine beni.
    öperim

    YanıtlaSil
  6. hayallerimi buraya kondurmuşsunuz :) sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Her zaman bahce ve cati katlarini cok sevmisimdir. Ama seninde dedigin gibi Sebi'cim bazi dez avantajlari oluyor elbette. Bodrum'daki yazligimizi alirken kopegimizin rahatinida on planda tutarak bahce katlarina bakmamiza ragmen rutubetten dolayi bu hayalimizi ust katlara tasimak zorunda kaldik :(
    Yukardaki evin tamamina bayildim, evimin tum duvarlarinin tugla olmasini isterim herzaman ve acik mutfakta is yapmaktan buyuk zevk aliyorum.. Bir ara yazligimizin fotolarini yayinlayacagim, sanirim biraz andiriyor ;) Mutlu pazarlar, sevgiler

    YanıtlaSil
  8. az önce farkettim ki blogger kumanda panelimden takip ettiğim blog listesinden uçmuş Pembe Yastık :( iyi ki farkettim, neden oldu sadece bana mı özel bilmiyorum, haber vereyim dedim, ben yeniden ekledim :) öperim çok

    YanıtlaSil
  9. İlk fotoya bayıldım. Bir bahçe katı benimde senelerdir süregelen hayalim. Hatta şehir içinde küçük bir teras katı yada bahçe katı arayışımızın olduğu bir döneme denk geldi postunuz. Tabi hayalini kurmak çok keyifli ama sıkıntıları olur mu bilmiyorum.Ama bahçeler yada teraslar benim için evin nefes aldığı alanlar. Herkesin hayallerinin gerçek olması dileğiyle...

    YanıtlaSil
  10. Çok şirin ve ferah bir ev, yaşanılası bir mekan benim için. Yıllar önce İstanbul'a ilk geldiğimde minik bir bahçe katında oturmuştum. Yere kadar camlar, önünde kocaman bir bahçe tamamen benim daireme ait. Bir apartman dairesinde yaşanabilecek en güzel yerdi benim için. Dezavantajı sadece camlardan kapılardan giren misafir kediciklerdi ama alışmıştım sonralarda:)) Şimdiyse tam hayal ettiğim evde oturuyorum diyebilirim. Yine yeşilin her tonu ama ilave olarak masmavi bir deniz. İnsanın evi herşeyi, orada mutluysanız hayatın her aşamasında mutluluğu yakalamanız daha kolay oluyor. Dilerim hayalinizdeki eve tez zamanda kavuşursunuz. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Amerikan mutfak fikrine ben de sıcak bakmıyorum. Bizim gibi yemek kültürü gelişmiş, baharat gibi kokulu-ıtırlı bitkileri kullanan ve envai şekilde pişirme şeklini kullanana bir millet için pek kullanışlı bir fikir değil diye düşünüyorum.
    Bahçe katı çok fotojenik fakat yaşarken çekinirdim sanırım biraz.
    Hırlısı var hırsızı var, börtüsü var böceği var babından:)

    YanıtlaSil
  12. Muhteşem.. Ancak bu kadar tarif edilebilir..

    YanıtlaSil

Pembe Yastık keyfine katıldığınız için teşekkür ederim...