...

...

Perşembe, Ocak 05, 2012

Yeni yılla gelen yenilik...

2010 da anne olmam nedeniye iş hayatıma soluk aldırmaya karar verdim. Anne olmaya alışmak ve oğlumla farklılaşan hayatıma ayak uydurmaya çalışırken ahşap boyamanın büyüsüne kapıldım. Kendime boya, fırça, ahşap obje, zımpara ve daha bir sürü şey aldım. Başladım boyama'ya...Boyama konusunda net'te araştırma yaparken beni bu büyülü dünyanın içine çeken Ece Aymer'in sitesine rastladım. Öğrendiklerimi uygulamaya ve minik denemeler yapmaya başladım. Oğlum uyurken boyayla uğraşmanın beni ne kadar rahatlattığını, adete terapi gibi geldiğini gördüm. .Çalışan bayanlar bilir, bir anda evde oturup çocuk bakmak, alıştığın tempodan kopmak zordur. Yeni hayatınıza alışmak öyle göründüğü gibi kolay değildir yani. Zamanla oğlumdan vakit buldukça  yaptığım boyamalarla adeta kendimi keşfetmeye başladım. Anne- babamla aynı şehirde bile yaşayamamamın eksikliğini hissetsemde, bebeğimi tek başıma büyütmeye çalışmak beni bazen yorsa da, evden bişeyler  üretebiliyor olmak  beni kendime getirdi...Bunları size niye mi anlatıyorum. 2012 yılında Ahşap boyama hobimi bir adım öteye taşımaya ve bu güzellikleri sizlerle de paylaşmaya karar verdim. 
Çok yakında ahşap boyamalarımı pembe-butik.blogspot.com adresinden satışa sunucam. Henüz yapım aşamasında ve benim bitirmem gereken projeler var. Ama azıcık ucundan gösterebilirim belki ;)

Bu arada şuanda İzmir Craft House de öğrenciliğim devam ediyor, daha öğrenmem gereken bir sürü teknik var. Yardımlarını esirgemeyen, boyama da ki eksiklerimi görmemi sağlayan tatlı arkadaşım Şeyda'ya da huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Sevgili atölyeminiz de çıkan güzellikleri görmek isterseniz sitesine uğramayı unutmayın lütfen.

Düşüncelerinizi çok merak ediyorum, lütfen benimle paylaşın olur mu dostlarım ;)

2012 de savaşsız, şiddetsiz, felaketsiz, sağlıklı, huzur dolu günleri birlikte yaşamayı diliyorum.

Sevgiler 
Sebi

17 yorum:

  1. O kadar mutlu oldum ki... Bayılıyorum ben böyle haberlere. Kendim yapamıyorum diye herhalde yapanlara gıpta ile bakıyorum, helal olsun diyorum.
    O kadar güzel anlatmışsın ki, bu boyamaları yaparken aldığın hazzı hissetmemek mümkün değil. Böyle tutkuyla, kendinden geçerek birşeyler yapmak, üretmek, yaptığından tatmin olmak insanın kendini mutlu hissetmesini sağlıyor, mutlu insanlar etraflarını da mutlu ediyor.
    Çalışıp anne olunca iş hayatından kopan bayanların çoğu çocuklarını iş gibi görüyorlar, anneliği meslek ediniyorlar ama bence kendini mutlu edebilen annelerin çocukları çok daha mutlu oluyor.
    Tamam bitiriyorum son bir şey; yeni bloğun pembeliğine ve şirinliğine de bayıldım:)
    Hadi hayırlı olsun o zaman:)

    YanıtlaSil
  2. Ahh nohut'um yorumunla beni nasıl mutlu ettin ve rahatlattın anlatamam...kalbimin taa derinlerine dokundun bilesin ;)) oğluma bakmayı bende bir süre önce iş gibi görürken,sanırım oğlumla birbirimize daha çok alıştık ve birlikte keyifle vakit geçirmenin yollanı keşfetik ;)
    İş konusuna gelince ; baktım ki oğluma kimselere emanet edip, iş hayatına dönemiycem...Eee boş boş oturmaya da içim elvermedi. Bende hem sevdiğim işi yapayım hem de oğlumdan ayrılmak zorunda kalmamayım dedim. işte buradan yola çıkarak haydeee bakem dedim ;)))hayırlısı olsun inşallah...umarım beğenilir...

    YanıtlaSil
  3. hayırlı olsun.Bol kazançlar.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Tabiki beğenilir, bir kere sen çoook zevklisin. Hem önemli olan başlamak, ve bir amacın olması, yoksa evde yap yap bir süre sonra koyacak yer bulamıyorsun ama için için de yapmak istiyorsun çünkü o sırada mutlu oluyorsun. Bence senin yaptıklarını da alıp mutlu olacak bir yığın kişi olacaktır:)

    YanıtlaSil
  5. Nasıl sevindim anlatamam,sabırsızlıkla bekleyeceğim yaptıklarını...çok zevkli ve güzel işler çıkartacağını biliyorum ve seni şimdiden tebrik ediyorum sebicim :) Herşey gönlünce olsun...Sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  6. Hayırlı, uğurlu olsun Sebi, çok iyi yaptın bence, bu başarı adımların daha daha ilerilere götürür seni umarım, darısı başıma, bak seni görünce bir coşku geldi banada :)
    Zevkli paylaşımlarına, zevkli ahşap boyamaların da katılacak desene :D

    YanıtlaSil
  7. daha ilk dakikalarda mest ettin beni o pembenin büyüsüyle:)kuş evi çok şirin:)
    Birşeyler yaratmak, paylaşmak ve bunu kazanca çevirmek inanılmaz bir hissiyattır..Bu hissiyatını gönülden paylaşıyorum canım herşey pembe dünyanda gönlünce olsun:)sevgiler kocaman...

    YanıtlaSil
  8. Ne kadar heyecan verici bir atılım. Tebrik ederim. Herşeyin çok güzel gideceğine inanıyorum. Ben de hayallerimi seneye erteledim. Darısı başıma.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Çok sevindim ve hemen yeni bloğuna üye oldum..bol kazançlar diliyorum..çok şirin olmuş...

    YanıtlaSil
  10. tebrik ederim... ben de çalışma hayatını yeni bıraktım, bebeğim bu ay doğacak Allah izin verirse. kumaşlarımdan, dikiş makinamdan falan nasıl vazgeçicem nasıl ayrılıcam bilmiyorum, hobi odamı topladım çok üzgünüm, inşallah bebeğim gelince üzüntümü geçirecek...
    bir süre kumaş tozlarından falan kokrtuğum için hiçbirşey yapamayacağım. ben de çok ilgi duyuyorum eski eşyaları boyayıp değiştirme işine. hep aklımda vardır, ilerde evdeki tüm eşyaları boyayıp değiştirip tekrar kullanacağım, ama boya kokusu vb. çocuk için zararlı olur mu diye düşünüyorum. keşke evin dışında bir atölyem olsa, orda çalışıp eve gelsem...
    önce bir hayal edeyim belki de olur dğeil mi:=)

    YanıtlaSil
  11. Merhaba,

    Yastıklı Yazı isimli yazımı yazarken keşfettim sizi, ahşap boyamalarınızı ve diğer projelerinizi keyifle takip edeceğim gibi görünüyor.
    Sevgiler,

    Naz

    http://www.hergunluk.com

    YanıtlaSil
  12. sebiciğim,
    bu güzel başlangıç için kutluyorum...
    başarılar,2012 yılı uğurlu gelsin!
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  13. Dodo; t.ederim.inşllh...sizden de o güzelim panolarınızı bizlerle paylaşmanızı bekliyorum ;)

    Nohut; havalara girdim şimdiden söyleyeyim ;)

    Sümeyyecim canım arkadaşım nasıl motive etti yazdıkların bilemezsin, umarım hayal kırıklığı yaratmam...çok teşekkürler canım...

    Sedo; kocaman gülümsedim bilesin...
    ben senden de bekliyorum, ne kadar güzel işler yapıyorsun bizi mahrum bırakıyorsun... aşkolsun ;) haydi sedo cesaret biraz ;)))

    Meyracım canım benim, içtenliğini öylesine hissettim ki, çok teşekkür ediyorum ;)

    Proje çantası;t.ederim...hayallerimi daha fazla ertelemek istemedim, darısı size inşllh ;)

    Gül'ümse; t.ederim, ama sen nerelerdesin yahu, özlettin ;)

    Selcen; inşAllah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız...biraz ara verin ve bebeğinizle vakit geçirmenin keyfine varın...lakin çok çabuk büyüyorlar ;) Dilerim hayalleriniz gerçek olur.

    Naz; t.ederim ve pembe yastığa hoşgeldiniz ;)

    Cepayna'cım t.ederim. umarım her birimize ayrı ayrı güzellikler getirir bu yıl...

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel bir haber Sebi'cim, hayırlı uğurlu bol kazançlı olsun :)

    YanıtlaSil
  15. eminimki çok güzel şeyler çıkacak ortaya.. bunun için ilk adımı atmış olman önemli olan..

    şimdiden bol şanslar..

    www.saadetiblog.com

    YanıtlaSil
  16. Pembe Yastık bloğunu seninle tanıştığımdan beri zevkle takip ediyorum. Zevki ve zarif dekorasyon önerileri şu yorucu dünyamızda insana terapi bir nevi. Yeni butiğin de hayırlı olsun. Zevkli ürünlerinin herkes beğeneceğinden kuşkun olmasın.Bu zevkli hobini başkalarıyla paylaşacağın bloğunu uzun soluklu bir zevkle sürdürmeni diliyorum. Bu arada cumartesi günü gözlerimiz kapıda bekledik. Rahatsızmıydın bilmem ? Görüşmek dileğimle, bye.

    YanıtlaSil
  17. Ahh tatlı Esin hanımcım güzel sözlerin ve içtenliğin için çok t.ederim.@haftasonu kardeşim İzmir'e geldi. Şeyda'nın haberi vardı. O sebepten atölye'ye gelemedim. Ama ne kadar garip insan alışıyor ve görmediği zaman aramaya başlıyor...sanırım ben Cumartesi grubunu çok sevdim...canım arkadaşlarım ;))

    YanıtlaSil

Pembe Yastık keyfine katıldığınız için teşekkür ederim...