...

...

Salı, Mayıs 31, 2011

Özledim...

Sıcacık bir güneş bekliyorum bugünlerde... güneşin gözlerime dolan pırıltısını özledim çünkü. Yıllar geçtikçe artan bir özlem bu. Mevsimler değişiyor, eskisi gibi zamanında yaşıyamaz hale geldik mevsimleri.
İzmir'e bu sene ne bahar geldi, ne de yaz. Haziran kapıda ama hala güneş yok.
Havalardan olsa gerek, üzerimde bitmek bilmeyen bir yorgunluk ve bıkkınlık var. İnsanların yüzleri asık, hayattan yorulmuş, omuzları çökmüş bir halleri var. Sanki yağmur bizim yerimize de ağlıyor gibi.

Hepimizin ihtiyacı yok mu, bulut beyazına, güneş sarısına, ağaç yeşiline...



Güneşi selamlamak için bekliyorum... heyecanla, hevesle...

Pazartesi, Mayıs 23, 2011

Benim için kırmızı...

Kırmızı sevdam nerde başladı acaba diye düşünüyorum, ama bulamıyorum... seviyorum işte...  belki de burcum gereği seviyorumdur bu rengi, sonuçta boğa kadınıyım... illaki astrolojiyle bir bağlantı kuracağım ya ;) olmazsa olmaz. Bazı insanlar hiç sevmiyor bu rengi onları anlayamıyorum, kırmızı sevilmez mi ya? bir dudağa, bir tınağa kırmızıdan daha fazla yakışabilecek bir renk var mıdır? hem kırmızı çok yönlü bir renk değil midir? gerektiğinde çok eğlenceli, gerektiğinde çok çekici bir renk olabilir hatta daha nicesi olur. Aşkın, tutkunun rengidir kırmızı, sevgiyi anlatırken de hep kırmızıyı kullanır insanlar.
Kalbide temsil etmiyor mu?
Aynı zamanda tehlikenin de rengidir kırmızı... ama ben kırmızıyı bu sebeplerden sevmiyorum, ben kırmızıyı seviyorum çünkü özgüvenli bir renk, göz alıcı, çarpıcı, enerjisi yüksek ve bana kendimi iyi hissettiriyor. Kırmızı topuklu ayakkabı, kırmızı bir elbise, kırmızı ruj, kırmızı oje vb. bunlardan biri bile kendinizi iyi hissetmenize yeter. Herkese de yakışır kırmızı... esmerine de yakışır, beyaz tenlisine de. Kırmızı yeni bir yılın da başlangıç rengidir. Kırmızı kısaca hayattır benim için. Her neyse seviyorum kırmızıyı işte...

Benim için kırmızı böyleydi, ya sizin için? 

Herkese de kırmızılı haftalar ;)






Salı, Mayıs 10, 2011

Uzattım ellerimi...

Bahar hala gelmedi... 
Her sabah bahar geldi diye içim içime sığmazken, pencereden dışarı bakıyorum. Gece'den kalma serinlik, bulutlara sarılmış gökyüzü, ışıldamayan güneş ve yeşilin soluk rengi... insana hayal kurma izni bile vermiyor.

Ataol Behramoglu ne guzel demis;

Bu sabah mutluluga ac pencereni
Bir güzel arın dünkü kederinden.
Bahar geldi, bahar geldi gunesin dogdugu yerden,
Cocugum uzat ellerini.


Pazartesi, Mayıs 09, 2011

{ Dekoratif Perde Örnekleri...}

Gelin adayları yada evini yenileyecekler, ; evimizi dekore ettik, sıra geldi perde seçimine. Perde seçimini yaparken dikkat etmemiz gereken bazı püf noktaları var. Pencerenin şekli, pencere dışından görünen manzara, odanın ışık durumu vs, ama şunu sakın unutmayın eviniz ne kadar küçük, yada gün ışığı az olursa olsun doğru perde seçmi ile ferah ortamlar yaratmak elinizde. 

Sizin için seçtiğim perde modelleri umarım ilham verebilir.




















Daha fazlasına  buradan ulaşabilirsiniz.