...

...

Çarşamba, Kasım 16, 2011

itiraf

Doğumdan önce böyleydim ben...

Hayatımın hiç bir saniyesini “az mı yedim, çok mu… doğru mu beslendim, yanlış mı… n’aapsam da şu lanet boğazımı tutmayı becersem… gibi tuhaf iç sesle geçirmedim. Kaan Batu ile evde daha çok vakit geçirdiğimden midir yada boğazımı tutmayı beceremeyip abur cubur atıştırmamdan mıdır bilmem kilolar gün geçtikçe artıyor. Bu fazla kilolarla nasıl insan içine çıkarım, göbeğimi nasıl eritim ben?” türünden insanın içini gıdım gıdım eriten, çin işkencesinden beter  dur durak bilmeden kendi kendiyle mücadele halindeyim.

Şu düğün fotoğrafına bakıp arada iç geçimiyor değilim. Ey okur söyle bana ne yapmalı?

22 yorum:

  1. Sanırım önce inanmak. Bende dün başladım yine rejime. Gittikçe büyüyorum. 60 kg ile başladım bakalım ne olacak. :) Geçensefer diyetiyende senelerdir yapamadığımı yaptım 3,5 kilo verdim. Ama tani ye ye geri aldım. Şimdi yine başladım. İlk diyet listesini aldım elime ve hadi bakalım dedim. :)

    YanıtlaSil
  2. ben doğum yapmamış halimle kendimden memnu değilim. evlendikten sonra 10 kilo aldım :) offf 57 den 67 ye 1 kez konsantre oldum ve 65tim o zaman 1,5 ayda 59 a düştüm. önemli olan karar vermek ve sporla en azından yürüyüşle desteklemek

    YanıtlaSil
  3. Suhuba, joveland;
    Evde minik dev adam olunca yapmak istediklerimin yarısını yapacak vakti bile bulamıyorum. Ne spor için ne de yürüyüş için...Boğazı tutma konusunda da pek başarılı olduğum söylenemez. ama söylediğiniz gibi artık karar vermeli...

    YanıtlaSil
  4. kişisel fikrim yediklerine dikkat ederek 3-4 gün geçirebilirsen yada bir diyete başlarsan sonrası geliyor çünkü birşey yemek istiyorsun o geçen zamandaki emeğine yazık olmasın diye vazgeçiyorsun mesela onun gibi :)

    YanıtlaSil
  5. kafaya taktıkça daha da şiştiğimi hissederim ben. o sebeple fazla takmamak iyidir. dev adam kaç yaşında bilmiyorum ama ben, Can 2,5 yaşına geldiğinde kendime gelebildim anca.

    YanıtlaSil
  6. Evet haklısın neşeli günler ama iş çığrından çıkmaya başlayınca neoluyor diye bi sorayım dedim kendime...iç sesimle beraber bu postu hazırladım. Buraya yazayım da artık utanayım diye ;)
    Oğluşunu Allah bağışlasın, bizim tosbik de 1 yaşında...

    YanıtlaSil
  7. Ahhh Sebi'ciğim yarama tuz bastı yazın,ben de günlerdir o iç sesleriyle dolaşıyorum :( Lakin senin 1 yaşında bir tosbiğin var şikayet ediyon ben bir de daha hamile kalınca nasıl olacak :( Kısa süren hamileliğim sonrası düzene girmedi mi ne hormonlar,lakin ben aldıkça alıyorum kiloları.Frene çoktan bastımda benim ki de durmuyo.Sonluk toplar misali şunu da yiyim yemicem diyom yine yiyiyorum.Türkçe'yi de katlettim ya neyse.Bir hal çare bulurlarsa bana da söylersin.Kocaman sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  8. Aynen aktuelmoda'cım...bilirim ben artık bu son deyip, son olmayan yemeleri ;)

    YanıtlaSil
  9. Hımmm bu kilolar gelmeye başladı mı durmuyorlar Sebiciğim ne yazık ki :( Frene basmalı spora başlamalı ama oğluş kreşe filan başlamadıkça zor galiba .Sen yine de moralini yüksek tut ,bir yerlerden başla güzelim ,azmin elinden ne kurtulmuş ki şimdiye dek ?

    YanıtlaSil
  10. hiç üzülmeyin kendi kendinize yapamıyorsanız iyi bir diyetisyenle bu işi çok güzel, hiçbirşey anlamadan halledebilirsiniz. hiç zorlanmadan 14 kilo vermiş biri olarak yazıyorum bunları. yeterki isteyin...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. yorum yapmak icin hic dogru adres olmayabilirim belki ama Pilates yapmani oneririm.. Ben oldukca zayifim ama bu, gobegim ile ilgili daha cok endiselenmeme neden olmustu.. Ve Pilates beni inanilmaz hizli bir sekilde toparladi.. Kiloya gelince.. Eger sut vermeye devam ediyorsan diet yapmaman gerekiyor.. Ama daha cok sebze , balik ve bol su agirlikli beslenmen sart.. Tabi demir ihtiyacini dengelemek icin en az haftada bir et ve bakliyatta yemelisin.. Abur Cubur askina isteyerek ve sevgiyle son ver.. ;)

    Kilo verememe durumlarinda 1 yil icinde eski kiloya donus olurmus.. Bu da bilimsel bir gercekmis canimm..

    Ama herseyden onemlisi kendini sev !! Kaan Batu'ya bakinca da kendinle gurur duy !! ;)

    YanıtlaSil
  12. evet colettecim spora başlamak istiyorum ama kaan batu olunca zor...en iyisi boğazı kısmalı, evde eşimin de önerdiği gibi oryantel yapmalı ;)

    YanıtlaSil
  13. Canım herşeyden önce senin bi yavrun var ve kilo almana;senin iraden dışında da sebep olmuştur mutlaka..ben 26 yaşındayım..ve yirmi yaşından beri bir kışı sporsuz geçirdiği bilmiyordum..yazı saymıyorum yüzme olduğu için..ama sporu hayatımdan hiç eksik etmiyorum ve evde böyle çok da kendimi sıkmak durumunda kalmıyorum..belki sende spora vakit ayırabilirsin?

    YanıtlaSil
  14. Asortik;şu sıralar düşünmüyor değilim diyetisyen yardımını almayı...gerçekten mi tam 14 kilomu verdin, woww diyorum...umut oldun bana. T.derim.

    YanıtlaSil
  15. lulu's life; tüm yazdıklarına katılıyorum. Karar vermem gerektiğini gayet iyi biliyorum moral ve desteğin için t.ederim canım. Zaten Kaan Batu'ya bakınca mutluluktan yiyorum ya ;))bahanem de hazır ;))

    YanıtlaSil
  16. Zeynep'cim doğumdan sonra inanki daha zayıftım..ne olduysa bebekle evde kalmaktan ve hareketsizlikten oldu. Şu sıralar Kaan Batu, evde ordan oraya koşturduğu için bende peşindeyim. Evin içinde koşuyorum yani ;))umudum var ;))

    YanıtlaSil
  17. sanki beni de anlattın sebicim sanırım hiç başlayamadığım yüüryüş ve sporu yapmamız gerekiyor ama en önemlisi kiloda olsa huzurun ve sağlığın varsa yine de çok takmamak gerekiyor sevgiler:)

    YanıtlaSil
  18. hayatımda hiç kilo problemi yaşamadım bende hiç rejim falan yapmadım baktım biraz abartıyorum tatlıyı falan hemen ağzımın açılmasına içsesle bereber engel koyuyorum giriş yasağı koyuyorum:)bence en istikrarlı karar spor, en kötü ihtimalle 45 dk tempolu yürüyüş bile yetecektir sana canım hadi hemen denemeye başla;)aman oğluştan izin alman gerekecek gibi:)

    YanıtlaSil
  19. Biraz daha büyüsün çok daha kolay verirsin,arkasından koşuşturmaktan....

    YanıtlaSil
  20. aslında çocuk peşinde koşturmaktan zayıf kalınır ama :) belki de dediğin gibidir evde olmaktan ve can sıkıntısı abur cubur yemek sorun.

    YanıtlaSil
  21. kelin ilacı olsa kendine sürer..:))

    YanıtlaSil

Pembe Yastık keyfine katıldığınız için teşekkür ederim...