...

...

Cumartesi, Ağustos 21, 2010

Sütlaç



Uzmanlar, Ramazan dolayısıyla şerbetli tatlıları pek önermese de,  arada sırada kaçamak yaptığımız oluyor. Mutfakla aram fena sayılmaz ancak öyle tatlılar söz konusu olunca baklava falan da açamam. Arada sırada kek, pasta, börek vs. yaptığım oluyor... hepsi o kadar!

Bu dönemde uzun süre aç kalan midem yemek yedikten sonra şöyle hafif  bir tatlıyı hak ediyor doğrusu. Bugün benim seçimim sütlaçtan yana oldu...

* Tarifi aynen Portakal ağacında olduğu gibi yayınlıyorum.

Afiyet olsun ;)


Sütlaç

(Tarif ; Portakal Ağacı )

Malzemeler:

  • 1 kg soğuk süt
  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • 1 lt su
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu 
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • üzerine tarçın

Hazırlanması:

1. 1,5 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.
2. soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin.
3. bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı)
4. pirinç ununu tencereye ekleyin, arasıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
5. 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.
6. sütlacı kaselere paylaştırın. soğuyunca üzerlerine tarçın serpin.

** mideyi rahatlatması için tarçını biraz fazla kullandım.




2 yorum:

  1. ben de portakal ağacından şu tarifler konusunda çok faydalanıyorum:) çok da güzel oluyor kıvamları hep tutuyor, ama fırında ve güveç kabında da güzel oluyor sütlaç canım aklında olsun:)

    YanıtlaSil
  2. Evliliğimin ilk aylarında neredeyse hergün yemek sitelerini arşınlıyordum. Şimdi kendi elimin kıvamına alışmış oldum ;)Eee 2,5 yıl olmuş..olcak o kadar değil mi;)sende alışırsın yeni gelin ;))

    YanıtlaSil

Pembe Yastık keyfine katıldığınız için teşekkür ederim...